čtvrtek, ledna 12, 2006

Predesilam, ze pisu vlastni zkusenosti, takze pokud najdete nejaky nesrovnalosti (treba co se tyka Galette), ani mi to nerikejte. Presto doufam, ze prilis nemystifikuju:-)


NASTAL CAS VYPRODEJU!
Pote co skoncily Vanoce, Silvestr, i Tri Kralove, Frantici vymysleli lednove vyprodeje. Ono to existuje i u nas, ale nevsimla jsem si, ze by vsechny uzasne 50%, 70% i vice... slevy zacly oteviraci dobou 11. ledna. Tady je to znama vec, takze si lidi berou i dovoleny, aby vychytali nejlepsi zbozi, cpou se do obchodu kdyz jeste neni bezpecnostni mriz uplne svednuta a delaji ruzne skopiciny (teda, co to uzivam za slovo...?), stejne jako v USA. Ano, i ja sem podlehla....v Promodu...moc pekny...no cpmment. A dneska pujdu zas a koupim si neco do bytu!!! :-)

GALETTE DES ROIS
Ani nevim, proc to sem pisu, ale Galette je kolac z listoveho testa s marcipanovou, pripadne jablecnou naplni. Na tom jeste neni nic zvlastniho... jenze, tenhle kolacek se neji kdy se komu zachce! Prodavaji ho jenom v lednu, v krabici je papirova kralovska koruna; kterou si nasadi ten, kdo v Galette najde zapecenou vecicku a stane se tak kralem. Zapect se da prakticky cokoliv, kdyz jsme jedli Galette v utery, byla tam figurka Jeryho. Aurelie v te svoji nasla porcelanovej miniaturni hrnecek. Doufam, ze taky budu kral, dneska dostaneme Galette od skoly, JUPIIII!!!

CAS VECIRKU
Je zima. V Havru je prinejmensim divny pocasi, hodne leje, hodne mlhy, hodne tmy. No, co maji ubozi studenti delat, nez poradat vecirky a ruzne podobne udalosti? Zitra slavime megahypervecirek 6 (!!!) narozenin a k tomu jeden odjezd. To bude peklo, uz sme na to trenovali vcera a dopadlo to sqele, nepocitam-li tu shozenou skrin a co vyvadeli Renaud s Erikem...Co dodat ? Uz planujem uvitaci vecirek pro dalsi Erasmaky, kteri prijedou v unoru, pak bude rozlucka, pac pojedem nekdo na prazdniny domu, nekdo na hory, a samozrejme dalsi po navratu. Mezitim prijedou Annini rodice a udelaji Polsky vecirek. No, a to jsou jen ty planovany! Ty neplanovany jsou lepsi! Hihihihi

Tak se mejte, skyt!

0 Comments:

Okomentovat

<< Home